IS-angrep mot fengsel i Afghanistan pågår fortsatt

Minst 21 mennesker er drept i et IS-angrep på et fengsel med hundrevis av innsatte i det østlige Afghanistan som startet søndag og fortsatt pågår.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er en talsmann for guvernøren i Nangarhar-provinsen, Attaullah Khogyani som opplyser om angrepet i Jalalabad. Han sier at ytterligere 43 mennesker, inkludert innsatte, er såret.

Angrepet mot fengselet, der mange av fangene er IS-medlemmer, startet med et selvmordsangrep ved inngangsporten søndag kveld. Deretter åpnet de militante ild.

Flere av fangene som greide å rømme under angrepet, ble raskt pågrepet på nytt av afghanske sikkerhetsstyrker, sier Khogyani.

I en uttalelse på sitt propagandanettsted Amaq tok IS på seg skylda for angrepet.

Motivet for angrepet er ikke klart, men det er hundrevis av IS-medlemmer blant de 1.500 innsatte i fengselet.

Både Taliban og IS-grupper er aktive i området, men Taliban avviste tidlig at de sto bak angrepet, og viste til en pågående våpenhvile i forbindelse med id.

– Dette er ikke et angrep fra oss. Våre soldater har ennå ikke autorisasjon til å utføre angrep, sier talsperson for Taliban, Zabijuallah Mujahid.

Søndagens angrep kom bare en dag etter at afghansk etterretning bekreftet at de hadde drept en IS-kommandant ved Jalalabad.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS