Nyheter

Brannmannskaper, ambulansepersonell og politi rykket ut etter en eksplosjon på en byggeplass i München onsdag. Fire personer ble skadd. Det var en bombe fra andre verdenskrig som gikk av.

Bombe fra 2. verdenskrig eksploderte i München

En bombe fra krigens dager eksploderte onsdag på en byggeplass i München, like ved en travel jernbanelinje. Fire personer ble skadd, en av dem alvorlig.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En røyksøyle steg opp fra eksplosjonsstedet ved Donnersbergerbrücke stasjon. Det anlegges nytt jernbanespor i området, som ligger omkring en kilometer øst for sentralstasjonen i byen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Togtrafikken ble i en periode stanset, men i løpet av ettermiddagen kom den i gang igjen. Enkelte tog ble også evakuert. Brannvesenet i byen opplyser at det ikke er skader på det eksisterende jernbanesporet.

Les også: Stridsvogn fra 2. verdenskrig funnet i kjelleren til 84-åring

Ueksploderte bomber fra 2. verdenskrig blir stadig funnet i Tyskland, 76 år etter krigens slutt. Det skjer ofte under bygge- og gravearbeider. Enkelte ganger er det nødvendig med omfattende evakueringer når eksplosivene uskadeliggjøres.

Bayerns innenriksminister Joachim Herrmann sier den 250 kilo tunge bomben ble oppdaget under boring. Han sier myndighetene nå skal granske hvorfor den ikke ble oppdaget tidligere.

Les også: Fant nedfrosset bunker fra første verdenskrig

Powered by Labrador CMS