Morgendrillen

Sjef for 2. bataljon, oberstløytnant Werner Staurset.
Sjef for 2. bataljon, oberstløytnant Werner Staurset.

Sjefen for 2. bataljon bruker løpeturer for «tømme hodet» og deler helst en pose FR på tur med barna

Vårens treningsmål er «Mauketon» - i en av norges hardeste maraton-traseer.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Werner Staurset

Alder: 44

Yrke: Sjef for 2. bataljon

– Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– Klokka ringer 06.50 og det slumres en gang etter det. Har byttet ut standard vekketone med sanger (på lavt volum) fra Raga Rockers og Motorhead. Det fungerer overraskende bra for oppvåkning og humør.

– Hva er det første du gjør?

– Etter en tur på badet tar jeg en rask frokost kombinert med lesing av nyheter på mobil.

– Når starter arbeidet?

– 07.30.

– Pensko eller feltstøvler?

– Feltstøvler. Trives best i arbeidsuniform og i min jobb nå hadde pensko ikke vært et alternativ av praktiske grunner. Gjennom lange dager på kontoret kan arbeidsuniform og slippers dog være et alternativ (dersom en ikke venter besøk). En infanterist lufter beina når det er mulig..

– Pumpe jern eller løpe maraton?

– Ja takk begge deler. For en soldat er både styrke og utholdenhet like viktig. Må jeg velge blir det maraton. Jeg er mer glad i løping en styrke. Jeg syns også at løpeturer virker svært bra for å «tømme hodet» ved behov. På Skjold har det vært tradisjon for å gjennomføre «Mauketon». Dette er en maraton som arrangeres av 2. bataljon i samarbeid med Ingeniørbataljonen og Trenregimentet. Løypa går på sammenbindingstraseen fra Blåting skytefelt og tilbake gjennom Mauken skytefelt og ned til Skjold. Dette er en av Norges hardeste løyper med mye bakker og grusvei.

– I år er ambisjonen å ta opp igjen tradisjonen gjennom å arrangere en «korona- tilpasset» maraton med langt færre deltagere enn normalt. Dette blir min første maraton siden 2014 så vårens treningsmål er på plass

– Beste triks for velferd på øvelse?

– Alltid kaffe på thermokopp, tannpuss hver kveld og tørre ullsokker i soveposen.

Tips?

Har du forslag til noen vi bare MÅ spørre om vil delta i denne spalten?

Send oss et hint på tips@fofo.no

– Rareste kulturkræsjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

– Har ikke noen eksempler på kulturkræsj, men blir stadig minnet på hvor uformell «militær» omgangsform vi har i det norske systemet sammenlignet med de aller fleste av våre allierte.

– Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– FR nytes best ute, så da ville jeg tatt med mine barn på tur og spist FR rundt et bål. Jobben tar mye tid og barna får ikke alltid den oppmerksomheten de fortjener.

– Smartklokke – yay or nay?

– Yay: Jeg bruker smartklokke til å logge distanse og tempo under trening samt GPS på turer. Andre funksjoner som puls, skritteller, søvnovervåking etc. bruker jeg ikke.
Nay: Klokka må ofte av på grunn av sikkerhetshensyn med tanke på informasjonshåndtering.

– Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– Som sjef 2. bataljon er min største utfordring nå å gjennomføre mekaniseringen av 2. bataljon med riktig progresjon og fokus på detaljer og kompetansebygging kombinert med målbilder for avdelingen som strekker seg flere år frem i tid.

– Forsvaret har mange avanserte (og dyre) våpenplattformer og denne utviklingen fortsetter. For å utnytte disse maksimalt, og på tvers av forsvarsgrenene, må systemer på plass for at en sømløs kommunikasjon skal muliggjøre full effekt.

Powered by Labrador CMS