Nyheter:

VISER SEG FREM: Hæren har lagt ut dette bildet fra Irak på Facebook med teksten «De norske sanitetssoldatene vaksinerte 160».

Den norske styrken i Irak er vaksinert av amerikanerne

Rundt 30 norske soldater ved Ain al-Assad-basen i Anbar-provinsen har fått vaksine mote covid-19.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Den norske styrken er vaksinert. Det ble de like før påske, sier talsperson Eirik Skomedal i Hæren til Forsvarets forum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

For tiden er det 2. bataljon som har oppdraget med leirbeskyttelse i Anbar-provinsen. De dro til Irak i februar og skal være til etter sommeren. Forsvaret har ikke fått vaksiner til alle soldatene i utenlandstjeneste. Den norske styrken i Irak fikk vaksiner av USA.

Hæren kan på stående fot ikke oppgi hvilken vaksine det amerikanske forsvaret bruker i Irak.

Forsvarets forum besøkte kontingenten da de satt i skjerming på Oscarsborg før avreise. Les saken her.

– Oppdraget de norske soldatene skal utføre er å bidra med vakt og sikring i Ain Al Asad Air Base (AAAB), dette i samarbeid med våre koalisjonspartnere i Operation Inherent Resolve (OIR). Det er USA som har hovedansvaret for baseforsvaret i området. De skal bo i den norske leiren Camp Midgard, som ligger inne i AAAB, skrev talsperson Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter i en e-post om oppdraget i januar.

Powered by Labrador CMS