Nyheter

Shoshana Chatfield kommer fra California, og har studert ved blant annet Boston University, der hun studerte utenrikspolitikk og fransk litteratur. Hun gikk inn i den amerikanske marinen på slutten av 1990-tallet.
HAR ER EN LANG CV: Shoshana Chatfield kommer fra California, og har akademisk bakgrunn fra blant annet Boston University, der hun studerte utenrikspolitikk og fransk litteratur. Hun gikk inn i den amerikanske marinen på slutten av 1980-tallet. Hun har også rukket å ta en mastergrad ved Harvard University og har en doktorgrad University of San Diego.

Shoshana Chatfield har fått plass i Natos militærkomité

– En veldig god nyhet, sier den norske representanten ved Militærmisjonen i Brussel, viseadmiral Louise Dedichen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kontreadmiral Shoshana Chatfield er forfremmet til viseadmiral, og tar snart fatt på jobben som USAs militære representant i Natos militærkomité i Brussel, skriver det amerikanske forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Chatfield er i dag direktør ved Naval War College, lokalisert i Newport i delstaten Rhode Island. Hun ble nominert til stillingen av USAs forsvarsminister Lloyd Austin.

Blant gratulantene er Gjermund Eide, militær rådgiver for Natos generalsekretær:

– Kvinne-andelen i Natos militærkomité dobles, først i Norge, og nå i USA! skriver han på Linkedin.

– Veldig god nyhet! Velkommen Shoshana, skriver Louise Dedichen på Linkedin. Dedichen er viseadmiral og ble i 2019 utnevnt til sjef for Militærmisjonen i Brussel.

Da Shoshana Chatfield samme år ble direktør ved Naval War College, var hun første kvinne som fikk denne stillingen. Hun ble da omtalt av USAs marine som en «kriger-akademiker» som trengs for utdanne landets neste generasjon ledere, ifølge CNN.

Powered by Labrador CMS