Nyheter

Shoshana Chatfield kommer fra California, og har studert ved blant annet Boston University, der hun studerte utenrikspolitikk og fransk litteratur. Hun gikk inn i den amerikanske marinen på slutten av 1990-tallet.
HAR ER EN LANG CV: Shoshana Chatfield kommer fra California, og har akademisk bakgrunn fra blant annet Boston University, der hun studerte utenrikspolitikk og fransk litteratur. Hun gikk inn i den amerikanske marinen på slutten av 1980-tallet. Hun har også rukket å ta en mastergrad ved Harvard University og har en doktorgrad University of San Diego.

Shoshana Chatfield har fått plass i Natos militærkomité

– En veldig god nyhet, sier den norske representanten ved Militærmisjonen i Brussel, viseadmiral Louise Dedichen.

Publisert

Kontreadmiral Shoshana Chatfield er forfremmet til viseadmiral, og tar snart fatt på jobben som USAs militære representant i Natos militærkomité i Brussel, skriver det amerikanske forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Chatfield er i dag direktør ved Naval War College, lokalisert i Newport i delstaten Rhode Island. Hun ble nominert til stillingen av USAs forsvarsminister Lloyd Austin.

Blant gratulantene er Gjermund Eide, militær rådgiver for Natos generalsekretær:

– Kvinne-andelen i Natos militærkomité dobles, først i Norge, og nå i USA! skriver han på Linkedin.

– Veldig god nyhet! Velkommen Shoshana, skriver Louise Dedichen på Linkedin. Dedichen er viseadmiral og ble i 2019 utnevnt til sjef for Militærmisjonen i Brussel.

Da Shoshana Chatfield samme år ble direktør ved Naval War College, var hun første kvinne som fikk denne stillingen. Hun ble da omtalt av USAs marine som en «kriger-akademiker» som trengs for utdanne landets neste generasjon ledere, ifølge CNN.

Powered by Labrador CMS