Nyheter

BESLAGLAGT: Våpen som ifølge den amerikanske marinen ble funnet skjult i en statsløs båt, er utstilt på krigsskipet USS Monterey lørdag
BESLAGLAGT: Våpen som ifølge den amerikanske marinen ble funnet skjult i en statsløs båt, er utstilt på krigsskipet USS Monterey lørdag

USAs marine sier den har beslaglagt ulovlig våpenlast i Arabiahavet

Den amerikanske marinen hevder å ha beslaglagt store mengder ulovlige russiske og kinesiske våpen på en båt i internasjonalt farvann i Arabiahavet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge marinen ble fartøyet stanset av det amerikanske krigsskipet USS Monterey i en operasjon 6.–7. mai.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Om bord i båten fant de flere titall avanserte russiskproduserte missiler, tusenvis av kinesiske automatvåpen og hundrevis av maskingevær, rifler og utskytningsramper for rakettdrevne granater, heter det i en uttalelse fra marinens femte flåte søndag.

Nyhetsbyrået AP får opplyst av tjenestemann i det amerikanske forsvaret at fartøyet ifølge innledende undersøkelser kom fra Iran og var på vei til krigsherjede Jemen. Marinen beskriver fartøyet som en statsløs dhow, en båttype som tradisjonelt brukes i regionen.

Irans FN-utsending har ikke svart på APs henvendelser, men landet har tidligere avvist at de støtter opprørere i Jemen med våpen.

Krigen i Jemen har kostet rundt 130.000 livet, inkludert over 13.000 sivile, ifølge Armed Conflict Location & Event Project. Alle sider av konflikten har begått grove overgrep.

FN innførte i 2015 et embargo mot houthi-opprørerne. På tross embargoen har FN-eksperter varslet om at det foreligger en økende mengde beviser som antyder at personer eller enheter i Iran har støttet houthiene med våpen.

Powered by Labrador CMS