Nyheter

GRAVID: Slik ser den nye uniformen for gravide ut.
GRAVID: Slik ser den nye uniformen for gravide ut.

Den amerikanske marine lanserer uniform for gravide

Nå prøvetester flere gravide uniformen for å se om den holder mål.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Nesten 50 år etter at den første kvinnelige piloten gjorde sin inntreden i det amerikanske marines flyvåpen, kommer uniformen for gravide, skriver Military.com.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Først ute til å få uniformen var lieutenant commander (tilsvarende orlogskaptein, journ. anm.) Jacqueline Nordan (bildet).

– Det utgjør en stor forskjell å kunne framstå på en profesjonell måte, men en uniform som passer gjennom hele graviditeten, sier Nordan, ifølge Military.com

Les også: Designer uniformer som skal passe til gravide soldater

Ifølge talsperson i den amerikanske marine Amie Blade, kan arbeidsuniformen tilpasses avhengig av hvor langt man er på vei i graviditeten, noe som gjør det unødvendig å gå til anskaffelse av nye i takt med en mage som stadig vokser.

Les også: Kvinnelige sveitsiske soldater får dameundertøy

Ifølge Forsvarets egne uniformsbestemmelser kan gravide bruke egne uniformer under graviditeten. Man skal også kunne nytte sivile klær i stedet for uniform når forholdene tilsier det. Tillatelse gis av nærmeste foresatte.

Powered by Labrador CMS