Nyheter:

Den tyske forsvarsministeren Annegret Kramp-Karrenbauer har besluttet å legge ned en av avdelingene i den tyske spesialstyrken KSK som følge av avsløringer om ekstreme holdninger og våpenbeslag.

Legger ned avdeling med tyske spesialstyrker

Tysklands forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer tar grep etter avsløring om høyreekstreme holdninger i den tyske elitestyrken KSK.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge den tyske forsvarsministeren er det avdelingen i Kommando Spezialkräfte (KFK), der problemene er mest utbredt som vil bli oppløst og lagt ned. Ifølge BBC, som viser til den tyske avisen Süddeutsche Zeitung, har avdelingen, en giftig lederkultur og opererer delvis uavhengig av kommandokjeden i det tyske forsvaret.

Forsvarets forum har tidligere skrevet at tysk politi gjorde beslag på våpen og eksplosiver funnet i hjemmet til en soldat tilhørende den tyske spesialstyrken i mai. Og ifølge Deutsche Welle hadde den tyske soldaten vært under etterforskning siden 2017.

– De som blir observert med radikal oppførsel i Bundeswehr (det tyske forsvaret, journ. anm.) har ingen plass i vårt forsvar, sa Tysklands forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer etter ransakelsen i mai.

Ifølge Deutche Welle består KSK av 1100 ansatte fordelt på seks spesialiserte enheter.

Den militære sikkerhetstjenesten i Tyskland Militärischer Abschirmdienst (MAD), som blant annet har i oppdrag å avdekke «antikonstitusjonell aktivitet» i forsvaret, har de senere årene hatt flere pågående etterforskningssaker rettet mot Bundeswehr (det tyske forsvaret, journ. anm).

I en rapport kommer det frem at de i 2019 registrerte 482 saker som «mistenkelige».

Av disse er 77 knyttet til islamisme, mens 363 er knyttet til høyre-ekstremisme.

Visste du at Forsvarets forum sender ut nyhetsbrev med de viktigste forsvarsnyhetene hver morgen? Du kan melde deg på her.

Powered by Labrador CMS