Nyheter:

UNIFORMERT: Prins Phillip (t.v) sammen med prins William og Harry i 2014.

Kongelige stiller i sivil til prins Phillips begravelse

Dronning Elizabeth har bestemt at de ledende medlemmene av kongefamilien ikke skal gå i uniform når hennes ektemann gjennom 73 år bisettes lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Beslutningen tar brodden av eventuelle diskusjoner om hvem som har rett til å bære militæruniform, og prins Harry risikerer dermed ikke å være den eneste som går uten.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Prins Phillip er død, 99 år gammel.

De kongelige går ofte i uniform i offisielle sammenhenger, fordi de har ulike ærestitler i hæren, marinen og luftforsvaret. Prins Harry mistet imidlertid disse titlene da han i fjor trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter.

Den yngste av prins Charles' sønner har en karriere i forsvaret bak seg – inkludert tjeneste i Afghanistan – og har fått flere medaljer for innsatsen. Disse kan han fortsatt ha på dressen, men fordi han ikke lenger er i aktiv tjeneste, kan han derfor ikke gå i uniform.

Prins Andrew beholdt sine titler

Beslutningen om å droppe uniformer fjerner også muligheten for at prins Andrew dukker opp admiralsuniform. Selv om han er satt på sidelinjen og fratatt kongelige oppdrag etter skandaleintervjuet om forbindelsen hans til Jeffrey Epstein, har Falklandskrig-veteranen, som er dronningen og prins Philips nest eldste sønn, beholdt sine militære titler.

Prins Philip bisettes fra Windsor slott lørdag. Grunnet koronarestriksjoner får kun 30 personer være til stede.

Den avdøde prinsen, for mange bedre kjent som hertug av Edinburgh, hadde også militære bakgrunn og tilbrakte tolv år i marinen.

Powered by Labrador CMS