Nyheter

NI METER LANG: Amerikanske og norske soldater gir ukrainske artillerister opplæring i å bruke M109, en amerikanskprodusert selvdreven haubits i 155 mm kaliber. M109 opereres av seks personer. Illustrasjonsfoto.

USA har trent opp 7000 ukrainske soldater

– Vi står ved vår forpliktelse om å støtte Ukraina så lenge som nødvendig, opplyser Pentagon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden Russlands ulovlige invasjon av Ukraina i 2022, har USA trent opp mer enn 7000 personer i det ukrainske forsvaret. USA har gitt 32.5 milliarder dollar i støtte til Ukraina i form av militært materiell og ammunisjon, skriver Pentagon i en pressemelding.

– Opplæring er også en flernasjonal innsats. Akkurat nå blir over 11.000 ukrainske soldater trent i 26 ulike land, sier brigader Pat Ryder, pressetalsmann i Pentagon.

I februar besøkte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ukrainske soldater under opplæring i Storbritannia.

Da ble det slått fast fra britisk side at de ved langsiktig innsats blant annet skal gjøre ukrainske piloter kvalifisert til å fly kampfly som holder Nato-standard, ifølge en pressemelding fra det britiske forsvarsdepartementet.

Storbritannia forpliktet seg samtidig til å trene opp marineinfanteri.

– Treningen kommer i tillegg til et program for trening av rekrutter som allerede pågår i Storbritannia, og som har gjort 10.000 ukrainske soldater kampklare i løpet av de siste seks månedene. Programmet skal øke ferdighetene til ytterligere 20.000 ukrainske soldater i år, ifølge pressemeldingen.

TYSKLAND: Amerikanske soldater øver med en M109A6 Paladin på skytefeltet Grafenwoehr i Tyskland i 2017.
Powered by Labrador CMS