Nyheter

PRIS: Forsvarets forum var til stede under prisutdelingen det en soldatnytt-sak vant pris. Her tar redaksjonssjef Paal Ravnaas i mot prisen fra EMPAs president Jojo Mulder.

Soldatsak om tissing vant internasjonal pris

«Hjelp jeg må tisse!» vant prisen for beste artikkel under European Military Press Association (EMPA) sin kongress i Helsinki.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I flere artikler ble utfordringene kvinnelige soldater møter når de må tisse i felt belyst.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Siden det er såpass slitsomt å skulle gå på do er det mange som kvier seg for det, sa visespesialist Lone Lykke Andreassen til Forsvarets forums reportasje.

Saken konkurrerte med militærmagasiner fra hele Europa, men medlemmene i EMPA stemte, med stort flertall, saken frem som helt eksepsjonell.

Forsvarets forum vant pris for beste artikkel i 2021.

Artikkelserien er skrevet av vernepliktig journalist Andrea Vasholmen Mostue, som var blant de første vernepliktige journalistene i Forsvarets forum på over 20 år. Høsten 2020 ble det igangsatt et prøveprosjekt der Soldatnytts vernepliktige journalister har arbeidet som en integrert del av Forsvarets forums redaksjon, under faglig veiledning fra redaksjonens erfarne journalister og redaktører.

I februar i år bestemte Landsstyret for Tillitsvalgtordningen (TVO) i Forsvaret at Soldatnytt ikke lenger skal samarbeide med Forsvarets forum.

Forsvarets forum har i dag egne vernepliktige journalister, som har som hovedansvar å dekke saker som angår soldater i førstegangstjenesten.

Powered by Labrador CMS