Nyheter

SVERIGE: Rekrutter fra ledningsregimentet i Marma skytefelt.
SVERIGE: Rekrutter fra ledningsregimentet i Marma skytefelt.

Det svenske forsvaret politianmelder befal

Bakgrunnen er avdekkingen av alvorlige hendelser mot vernepliktige tilhørende ledningsregimentet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Før jul ble rundt 500 vernepliktige fra Sverige, tilhørende ledningsregementet, sendt hjem. Dette skjedde på grunn av uakseptable hendelser som hadde blitt meldt inn.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den umiddelbare løsningen var at befalet ble sendt på lynkurs. I tillegg ble det gjennomført en rekke dybdeintervjuer med soldatene for å avdekke de alvorlige hendelsene.

Les også: Nærkampskader førte til midlertidig stans i undervisningen på Madla

Nå er to av hendelsene der befal er involvert anmeldt hos det sivile politiet i Sverige. Det kommer frem i en pressemelding hos Försvarsmaktens sider.

– Vi har meldeplikt dersom vi mistenker at det har skjedd noe straffbart, sier nestleder, oberst Per Nilsson i pressemeldingen.

– Hendelsene som vi har blitt beskrevet for oss er helt uakseptable. I to av sakene er det hendelser der vi vurderer at det kan være begått lovbrudd. Vi ønsker derfor at politiet etterforsker dette nærmere, sier Per Nilsson.

I tillegg til de to hendelsene med befal, er også en hendelse der en vernepliktig skal ha kommet med ulovlige trusler anmeldt. Den saken ble anmeldt tidligere i høst.

Les også: Fra 2022 får «16 måneder»-soldatene mer penger

Powered by Labrador CMS