Denne artikkelen er over seks år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.
Terningmoen oppnår toppscore i Messetoppen, og vi nøyer oss ikke med det: Vi slenger på noen ytterligere komplimenter for å understreke at dette er den beste 5-eren så langt i Messetoppens to år lange runde.
Annonse
Hva er det som gjør Terningmoen, kjøkkenet, maten, menneskene og messa til en foreløpig vinner?
Det er spesielt viljen.
Viljen til hver dag å stå på for et så bra resultat som mulig.
Viljen til å gjøre noe nytt hver dag. Viljen til å lage mat fra bunn av. Motviljen til å bruke halvfabrikat. I tillegg kommer den ubetingede og heftige rosen fra rekruttene på Gardeskolen, Vinterskolen og Heimevernet, som er de største avdelingene i Elverums militærleir.
Hva er det som gjør Terningmoen, kjøkkenet, maten, menneskene og messa til en foreløpig vinner?
Rekruttene sier de gleder seg til å spise hver dag, ikke for å slippe unna masete tjeneste og litt neglesprett i kulda, men faktisk for å spise den gode maten. Vårt besøkt på Terningmoen ble en sammenhengende reise mellom hyller av god mat og rosende ord fra gjestene.
Vi starter med lunsjen. Et relativt vanlig utbud av salattilbehør, pålegg, en varmrett og tilbehør. Men det er noe ekstra ved buffeten. Det ene er mengden av forskjellige salattilbehør, det andre er det gledelige totalfraværet av kuvertmat – du vet – sånne engangsbokser med makrell i tomat, leverpostei eller tuber med diverse oster og sjokoladepålegg som flyter i nesten alle forsvarsmesser. Her brukes påleggstypene istore kvanta og pyntes på en slik måte at en får lyst til å forsyne seg.
Ved fruktdisken ligger det opphakket mørk sjokolade – litt for å «sukre» det store tilbudet av frukt og yoghurt. Det er ferskt brød og nys- tekte rundstykker – til hvert eneste måltid.
Og så må vi nevne vaflene. De var verken tørre eller for dvaske. De var helt perfekte.
Til middag skulle det vært fisk, men siden kjøkkenet hadde fått med seg at soldatene dagen før kom inn fra øvelse og skulle på langpermisjon denne ettermiddagen, gjorde de om på menyen og ga soldatene en taco-fredag på en torsdag. Slikt er også viktig. Kjøkkenet må følge med for å gi soldatene en «boost» fra tid til annen, enten det er etter en lang øvelse eller det er for å lyse opp i en ellers mørk tid.
Hva så med tacoen? Jo, kjøttet var varmt, lefsene var ferske og fine og hadde noe varme igjen, tilbehøret besto av alt det du trenger til å fylle lefsa. Smaken var perfekt.
Det er lenge siden sist vi har kost oss på denne måte med mat fra Forsvaret.
Det er lenge siden sist vi har kost oss på denne måte med mat fra Forsvaret
Løp og kjøp en diger kake til kjøkkengjengen på Terningmoen, eller spør dem pent om de vil lage den selv!
Det gjør de garantert.
Kjøkkensjefen
Han sier at han gjennom de 18 årsverkene han
har disponibelt, har den kompetansen som i dag skal til for å lage variert, sunn
og god mat til alle de re måltidene de
serverer.
– Det er kjøkkenets ansvar å servere
re måltider, uten diskusjon, Vi serverer
også kveldsmåltid med en varm rett, sier
Wilhelmson.
Han har en liten overraskelse til fremtidige soldater på lager:
– Fra 2018 skal vi ha et vegetaralternativ hver dag. Det blir en egen
serveringslinje for vegetarmat. Vi må
øke vår egen kompetanse på området,
derfor starter vi nyåret med kurs for de
ansatte, sier han.
– Hva er viktig hos deg?
– Alt. Det skal lukte godt og være
innbydende når soldatene kommer til
måltidene. Det er viktig at gjestene føler
seg sett og velkommen.