Nyheter:

Fra undertegning av industrisamarbeid knyttet til Norges kjøp av fire ubåter. Fra.v Adm.dir Kongsberg defence systems Eirik Lie, dr. Peter Feldhaus Thyssenkrupp og dr. Rolf Wirtz Atlas.

Forhandlingene om nye ubåter har startet

Tyskland og Norge skal kjøpe like ubåter. Målet er å ha ferdigforhandlet kontrakten i løpet av 2020.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Et nytt tilbud fra ThyssenKrupp Marine Systems ble mottatt i slutten av februar, og forhandlingene har startet. Det tyske selskapet har levert et revidert tilbud på nye ubåter til anskaffelsesorganisasjonene i Tyskland og Norge. Forsvarsmateriell er nå sammen med sin tyske partner i formelle forhandlinger med leverandøren.

Det er en stor og kompleks kontrakt som skal tegnes, hvor store ressurser fra fellesskapet blir brukt. Det er derfor viktig å bruke den tid som er nødvendig for å sikre en solid kontrakt og en god ubåt som begge nasjonene blir fornøyd med, heter det i en pressemelding fra Forsvarsdepartementet.

Målet er å ha en ferdig forhandlet kontrakt i løpet av 2020. Koronasituasjonen vil imidlertid kunne påvirke prosessen.

Norge har seks ubåter av Ula-klassen. Undersøkelser tyder på at det er mulig å utvide levetiden til denne klassen i en begrenset periode. Dermed vil Norge kunne beholde nødvendig antall operative ubåter, selv om de fire nye ubåtene skulle bli forsinket fra verftet.

Powered by Labrador CMS