Nyheter

BRANN: Båter bistår i slukningsarbeidet etter brannen ombord i USS Bonhomme Richard i 2020. Nå er en matros siktet i saken.
BRANN: Båter bistår i slukningsarbeidet etter brannen ombord i USS Bonhomme Richard i 2020. Nå er en matros siktet i saken.

Matros siktet for å ha forårsaket brann som ødela amerikansk marinefartøy

I fjor ble amfibiekrigsskipet USS Bonhomme Richard ødelagt av brann. Nå starter rettsprosessen mot en person som er siktet for å ha forårsaket skadene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 12. juli 2020 tok det fyr om bord på amfibiekrigsskipet USS Bonhomme Richard, mens skipet lå til kai for vedlikehold i San Diego, California. Brannen raste i flere dager før man fikk kontroll på flammene. I etterkant ble det anslått at det ville koste mellom 2,5 og 3,2 milliarder dollar og ta flere år å utbedre skadene.

Skipet ble derfor tatt ut av tjeneste i april 2021 og sendt til destruering for å bli solgt som skrapjern.

Denne uken startet rettsprosessen mot en matros som er siktet for å ha startet brannen. Innledningsvis er det snakk om en høring for å avgjøre om det er grunnlag for å gå videre med en militær rettssak, skriver Military Times.

USS BONHOMME: Skadene på skipet var så omfattende at det ville tatt flere år å reparere.
USS BONHOMME: Skadene på skipet var så omfattende at det ville tatt flere år å reparere.

Det var om lag 160 om bord i skipet da det begynte å brenne. 60 personer ble senere behandlet for mindre skader som følge av inhalering av røyk og heteslag.

Granskningen i etterkant har vist at brannslanger hadde blitt frakoblet og en var kuttet. Etterforskere fant også flasker med brennbar væske i nærheten av brannstedet.

Matrosen motsetter seg siktelsen og hevder at han er uskyldig. Mannen påpeker også at han deltok i arbeidet med å forsøke å slukke brannen.

Det kan også bli aktuelt med disiplinærsaker mot andre personer, inkludert flere admiraler, for systemfeil som førte til at brannen ikke ble slukket raskere.

Les mer: KNM Fridtjof Nansen seiler med et amerikansk hangarskip på 100.000 tonn

Powered by Labrador CMS