Nyheter

HEMMELIG LEVERINGSSTED: Ingrid leverer pizza til soldater på øvelse.

Reisedagbok fra øvelsen: Ingrid leverer pizza til felten

SETERMOEN (Forsvarets forum): En soldat hviler når hun kan, en fotograf hviler sjelden. Onsdag kveld ble Hedvigs egenkomponerte pizza stående forlatt mens hun dekket pizzautkjøring til felten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kommer inn en bestilling. Seks pizza av typen Joker spesial, pomfrittza, kebab, pepperoni og biff skal leveres til et telt i terrenget med sultne soldater, lyder meldingen til Joker’n på Setermoen onsdag kveld mens Forsvarets forums utsendte spiser middag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Servitør Ingrid Strokkenes står vanligvis i baren og serverer i lokalet, men leverer også ofte til både vakta på Setermoen leir og den midlertidige teltleiren på Nesmoen. Spesielt amerikanske soldater vet å sette pris på en tykkbunnet pizza.

Onsdag er det imidlertid et norsk telt som har sendt over bestillingen i den regntunge marskvelden.

GODT KLEDD: Ingrid skal ut i felt med seks ferske pizzaer. Selv har hun vært ute en vinternatt før.

Selv vet Strokkenes hva velferd betyr når man er på øvelse. Da hun tjenestegjorde i Saniteten ved Lauhaugmoen på Gjelleråsen i 1997, ble hun sendt til hjemtraktene i nord på Nato-øvelse.

En ettermiddag fikk hun fri for å besøke familien i Salangen. Morens hjembakte brød etter lang tid med feltstasjoner, er noe hun fortsatt minnes etter 25 år.

En stabel med seks hvite pizzaesker står klare inne på kjøkkenet på Setermoen.

Forsvarets forums fotograf Hedvig Idås får sitte på i passasjersetet på leveransebilen ut til troppene, mens nyhetsredaktøren holder fortet – og kontroll på konkurrentene på nabobordet fra Adresseavisa. De har allerede vært i hos Panserbataljonen i felt og laget reportasje om en fra Stjørdal som deltar i øvelsen, men pizza-skupet til Forsvarets forum kan de se langt etter.

SÅ BLEKKER SPRUTER: Frank Cadamarteri og Rune Petter Ness i Adresseavisen jobber på spreng opp mot torsdagens deadline.

Etter 30 minutter kommer fotografen løpende inn i pizzalokalet igjen. Hun rapporterer fra felten at soldatene meldte at de var fra Panserbataljonen og at det allerede hadde vært stort medietrykk på dem den dagen.

– Var det Adressa, det da eller? Hadde fotografen spurt soldatene.

– Ja, kunne en med stjørdalsk aksent bekrefte.

VELFERD I FELT: Løs oppdraget og ta vare på folka dine, heter det ofte fra militære ledere. Tina Tønne og Sunniva Bekkevold sørger for begge deler.

Fotografen begikk en klassisk søring-blemme i forsøk på å smalltalke med de medietrøtte soldatene fra Panserbataljonen. I samtale med en bodøværing sa hun at han vel var i eget nærområde nå.

– Ja, det er ti timer unna, konstaterte han tørt.

Kort oppsummert er drømmen videre å gjøre det avgjørende bruddet i fiendens rekker under øvelsen, men først på slagplanen står innhogget i de seks pizzaene fra Ingrid.

PÅ SETERMOEN: Fotograf / pizzabudassistent Hedvig Idås og nyhetsredaktør Andrea Rognstrand rapporterer fra Cold Response.

Psst, når vi ikke har spist pizza, har vi blant annet levert følgende saker fra øvelsen:

Miljøverngruppa venter flere skademeldinger når landscenarioet starter

Kronprins Haakon: – Et alvorlig bakteppe

Russisk aktivitet under Cold Response: – Selvfølgelig følger de med

Svenske motstandere fant felles grunn på «slagmarken»

Alvorspreget Cold Response: – Åpenbart økt oppmerksomhet om forsvar

Powered by Labrador CMS