Nyheter

STØTTE: Russlands president Vladimir Putin lover at det skal opprettes et støttefond for veteraner og etterlatte etter krigen i Ukraina.

Putin sier han vil opprette støttefond for russiske veteraner og etterlatte

Russlands president Vladimir Putin lover å opprette et eget støttefond for veteraner og russiske familier som har mistet familiemedlemmer i krigen i Ukraina.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har foreslått å opprette et eget fond som skal ha som formål å hjelpe familier og veteraner av vår militære spesialoperasjon i Ukraina, også familiene til de døde, sier Putin i sin tale for folkevalgte i Moskva tirsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge Putin vil fondet blant annet bidra til sosial, medisinsk og psykologisk hjelp til veteraner og etterlatte, i tillegg til langsiktig støtte som hjelp til utdanning, entreprenørskap og arbeid. Det skal etter planen være klart innen utgangen av året.

Presidenten tok seg også tid til å takke soldaters koner og pårørende for deres innsats på hjemmefronten mens deres ektemenn og sønner kjemper i Ukraina.

– Jeg vil ikke kunne navngi alle, sier han.

Powered by Labrador CMS