Nyheter

INVASJON: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj toner ned risikoen for en russisk invasjon av landet, trass i at Russland har mønstret store styrker langs grensa. Onsdag tok han imot USAs utenriksminister Antony Blinken til samtaler om situasjonen.

Zelenskyj: Trusselen om en russisk invasjon er ikke større enn før

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj toner ned risikoen for en russisk invasjon av landet, trass i at Russland har mønstret store styrker langs grensa.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Farene har ikke bare vært der i én dag, og de har ikke blitt større. Det eneste som har vokst, er oppstyret rundt dem, sa han i en video til folket onsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er ikke landet vårt som aktivt er under angrep, men nervene deres, slik at dere føler konstant panikk, la han til.

Videre sa presidenten at ukrainere bør avstå fra hamstring og fra å kjappe seg med å ta ut penger. Målet med spenningen er angivelig å svekke Ukrainas økonomi, ifølge Zelenskyj. Han ba videre mediene om å ikke spre «massehysteri».

Zelenskyj hadde på onsdag besøk av USAs utenriksminister Antony Blinken for samtaler om situasjonen med Russland.

Powered by Labrador CMS