Nyheter

LOVER: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj lover at ethvert russisk angrep blir besvart.
LOVER: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj lover at ethvert russisk angrep blir besvart.

Zelenskyj sier Ukraina vil svare på alle russiske angrep

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kaller russernes siste bombing av Mykolajiv en av krigens mest brutale og sier at ethvert russisk angrep vil bli besvart.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Et av de mest brutale angrepene i Mykolajiv og regionen rundt fant sted i dag, sa Zelenskyj i sin daglige TV-tale. Han la til at intet russisk angrep vil forbli ubesvart av Ukrainas militære og etterretning.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han sa at flere titalls droner og raketter traff boliger, skoler, infrastruktur og industrianlegg i angrepet søndag. En av landets rikeste menn og hans kone ble drept i det som så ut som et målrettet angrep mot soveværelset deres.

Les også: Stanset norsk innsamling for drone til Ukraina

74-årige Oleksij Vadaturskij var grunnlegger og eier av selskapet Nibulon, en av Ukrainas største produsenter og eksportører av korn.

Zelenskyj sa også at noen russiske styrker er i ferd med å flyttes fra øst i landet til de okkuperte Kherson- og Zaporizjzja-regionene i sør, der Ukraina for tiden er på offensiven.

– Men det kommer ikke til å hjelpe dem der, forsikret han.

Podkast: Slik påvirker sanksjonene Russland

Powered by Labrador CMS