Nyheter

HARDE KAMPER: En ukrainsk soldat i en skyttergrav i nærheten av Bakhmut, det samme området der Zelenskyj melder om framgang.
HARDE KAMPER: En ukrainsk soldat i en skyttergrav i nærheten av Bakhmut, det samme området der Zelenskyj melder om framgang.

Zelenskyj: Nyheten vi har ventet på

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj melder om framskritt rundt Bakhmut og at russerne reagerte «hysterisk» på ukrainske kamphandlinger.

Publisert

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj uttrykker glede over «nyhetene vi har ventet på» fra styrkene som kjemper i og rundt Bakhmut øst i Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg er takknemlig overfor hver eneste soldat, alle våre forsvarere, menn og kvinner, som i dag har gitt oss nyhetene vi har ventet på. Godt jobbet, soldater i Bakhmut-sektoren, sa Zelenskyj i sin daglige videotale.

Videre sa han at Russland reagerte «hysterisk» på alle ukrainske kamphandlinger, og trakk fram to grupper som med dyktighet, handlekraft og effektivitet «forsvarer våre stillinger, ødelegger okkupantene og, viktigst av alt, gjør framskritt».

Regjeringen i Russland hevdet mandag å ha stanset en stor ukrainsk offensiv øst i landet. Dette ble avvist av det ukrainske militæret.

Les også: Rygge-sjef håper på amerikansk byggestart i år

Samtidig opplyste både Ukrainas forsvar og den russiske leiesoldatgruppen Wagner at ukrainske styrker har rykket fram i et område lenger nord, i nærheten av Bakhmut.

Kampene om Bakhmut har vært de lengste og blodigste i krigen i Ukraina. Russerne forsøkte i nesten ti måneder å ta byen, som mange eksperter mener ikke har en stor strategisk verdi. I slutten av mai ble det fra russisk hold meldt at de hadde lyktes, mens ukrainerne framholdt at de stadig kontrollerte deler av byen.

Natt til tirsdag meldte Moskva at en ny ukrainsk offensiv var stanset i Donetsk-regionen.

Powered by Labrador CMS