Nyheter

EVAKUERT: Beboere evakuerer et boligområde i Kherson etter at Kakhovka-demningen kollapset.
EVAKUERT: Beboere evakuerer et boligområde i Kherson etter at Kakhovka-demningen kollapset.

Ukraina: Landbruksområder kan bli ørken allerde neste år

Endringene i vannstand og -løp etter at Kakhovka-demningen kollapset kan forårsake store og varige ødeleggelser, hevder Ukraina.

Publisert

Endringene i vannstand og -løp etter at Kakhovka-demningen kollapset kan forårsake store og varige ødeleggelser for landbruket i området, hevder Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I første rekke ventes det oversvømmelser på drøyt 10.000 hektar med jordbruksland på den ukrainskkontrollerte nordlige bredden av Dnipro, ifølge det ukrainsk landbruksdepartementet. Oversvømmelsene er imidlertid verre på den russiskkontrollerte sørlige bredden.

Verre er det at den ødelagte demningen også vil få store konsekvenser for vanningskanaler til jordbruket i store områder.

– Den menneskeskapte katastrofen vil forstyrre vannforsyningen til 31 irrigasjonssystemer i Dnipropetrovsk, Kherson og Zaporizjzja-fylkene. Ødeleggelsen av Kakhovka-vannkraftverket vil føre til at landbruksområder i det sørlige Ukraina kan bli til ørken så tidlig som neste år, heter det i en uttalelse fra landbruksdepartementet.

I tillegg ventes ødeleggelsene å påvirke drikkevann og fiskeri i området.

Powered by Labrador CMS