Nyheter

STORMPANSERVOGN: Tsjekkia kjøper 246 CV90 av typen MKIV.

Tsjekkia kjøper 246 CV90 av Sverige

Kjøpskontrakten signaliserer en markant utvikling og forbedring av den tjekkiske republikks forsvarssektor og militære kapasiteter.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tsjekkia vil anskaffe syv forskjellige varianter og totalt 246 vogner av det svenske kjøretøyet fra BAE Systems Hägglunds, skriver UK Defence Journal. Anskaffelsen vil være et industrielt samarbeid mellom Sverige og Tsjekkia.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kontrakten skal ha en verdi på over 15 milliarder norske kroner.

– Som det niende medlemmet av CV90 brukergruppen vil den tsjekkiske republikk og deres hær dra nytte av denne kamptestede stormpanservognen, sier administrerende direktør i BAE Systems Hägglunds, Tommy Gustavsson-Rask og trekker frem at stormpanservognen har en ledende kombinasjon av mobilitet, ildkraft, beskyttelse og potensiale for videre vekst.

– Kontrakten representerer også en markant seier for tsjekkisk industri som vil vare i tiår, sier han videre.

BAE Systems Hägglunds har tidligere produsert over 1400 CV90 i 17 forskjellige varianter for europeiske land, hvorav fem er Nato-land. Slovakia ble nylig en del av CV90 brukergruppen som nummer åtte, og nå har også Tsjekkia kastet seg på og blir dermed det niende medlemmet, skriver UK Defence Journal.

Powered by Labrador CMS