Nyheter

KONTROLL: Russland hevder de har tatt kontroll over Ukrainas største kullkraftverk. Bildet er tatt under en reportasje til Kyiv på starten av 2022.
KONTROLL: Russland hevder de har tatt kontroll over Ukrainas største kullkraftverk. Bildet er tatt under en reportasje til Kyiv på starten av 2022.

Russland hevder å ha inntatt Ukrainas største kullkraftverk

Russland sier landets væpnede styrker har tatt kontroll over Ukrainas største kullkraftverk nær byen Svitlodarsk i Donetsk.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Bilder i separatiststyrte medier viser det som skal være leiesoldater fra den russiske Wagner-gruppen foran kraftverkets administrasjonsbygg, men det har foreløpig ikke vært mulig å bekrefte den russiske påstanden. Andre meldinger tilsier at kampene fortsatt pågår rundt kraftverket.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ukrainas generalstab nevner ikke kraftverket i sin kveldsrapport tirsdag. De sier ukrainske styrker har slått tilbake angrep langs frontlinjen i fylkene Donetsk og Kharkiv tirsdag.

Russerne hevder også at titalls fremmedkrigere er drept i et angrep på Ukrainas internasjonale legion, nær byen Kostjantynivka i østukrainske Donetsk. De fleste av de drepte skal være polakker, ifølge russerne.

Legionen, som kjemper side om side med Ukrainas hær, oppgir sjelden tapstall og deler ikke informasjon om hvor de frivillige kommer fra.

Powered by Labrador CMS