Nyheter

BELGOROD: Ødelagte militære kjøretøy i den russiske regionen Belgorod, etter kamper 23. mai. Russland hevder at ukrainske soldater krysset grensen og gikk til angrep.
BELGOROD: Ødelagte militære kjøretøy i den russiske regionen Belgorod, etter kamper 23. mai. Russland hevder at ukrainske soldater krysset grensen og gikk til angrep.

Russland hevder å ha drept mer enn 50 soldater i grenseregion

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at «Kyiv-regimet» gjennomførte luftangrep mot byen Sjebekino.

Publisert Sist oppdatert

Det russiske forsvaret har drept mer enn 50 soldater i nye angrep fra ukrainsk hold mot den russiske grenseregionen Belgorod, ifølge russiske myndigheter.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Også militært utstyr og teknologi ble ødelagt, ifølge Russland. I en kunngjøring fra forsvarsdepartementet heter det at «Kyiv-regimet» gjennomførte luftangrep mot byen Sjebekino, der det også er en grenseovergang for kjøretøy, torsdag.

Tidligere torsdag meldte departementet at det hadde forhindret et fiendtlig gjennombrudd. Regionen har blitt rammet av rakettangrep i flere dager, og det er meldt om drepte og skadde.

Gruppene Legionen for frihet for Russland (LSR) og Russisk frivillighetskorps (RVC) har igjen tatt på seg ansvaret for angrepene. De ønsker å bringe frihet, fred og stabilitet til Russland, kunngjorde de. Den ukrainske regjeringen insisterer på at den ikke har noe med angrepene å gjøre.

Ellers i Belgorod ble to personer skadd da en drone krasjlandet i Belgorod by, ifølge regionens guvernør Vjatsjeslav Gladkov. Han skriver på meldingstjenesten Telegram at et uidentifisert luftobjekt eksploderte på en vei i Belgorod.

Gladkov skriver videre at foreløpige opplysninger tyder på at det var en rekognoseringsdrone.

Ifølge Gladkov har tolv personer blitt såret i angrep mot byen Sjebekino i samme fylke. Innbyggerne ble senere evakuert til byen Belgorod.

Putin blir løpende orientert om situasjonen i Belgorod, ifølge Kreml-talsperson Dmitrij Peskov.

Powered by Labrador CMS