Nyheter

SKYTETRENING: Russiske rekrutter mottar instrukser ved en skytebane øst i Ukraina.

Russland: Fanger blir ikke benådet

Russland har tidligere tilbudt benåding til innsatte som verver seg til et halvår som soldater på slagmarken i Ukraina. Nå skal tilbudet være over.

Publisert

Fanger som verver seg nå, blir ikke benådet og må slåss til krigen er over, ifølge BBC. De har fått informasjonen fra ulike soldater og pårørende.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kringkasteren skriver at amnesti-ordningen har vært upopulær blant alminnelige, vernepliktige soldater. De har måttet kjempe med langt dårligere betingelser.

Den store rekrutteringen fra russiske fengsler begynte sommeren 2022, og den private Wagner-gruppen sto bak. Etter Wagner-opprøret og Vladimir Putins overtakelse av leiesoldatgruppen, fortsatte praksisen med å love fanger frihet for krigsinnsats. Det er ikke kjent når dette tok slutt.

Fanger som verver seg, kommer heller ikke til å bli benådet ved krigens slutt, men blir løslatt på betingelse, ifølge kildene til BBC.

Før Wagner-leder Jevgenij Prigozjin ble drept i en flystyrt, sa han at 50.000 innsatte hadde vervet seg til krigen. Opplysningen er ikke bekreftet av uavhengige kilder, men lignende tall har blitt framsatt av menneskerettsaktiviste

Powered by Labrador CMS