Nyheter

BESØK: Russlands forsvarsminister skal besøke russiske styrker i Ukraina, melder RIA. Tidligere i juni inspiserte Sergej Sjojgu utstyr og våpen som skulle sendes til slagmarken i Ukraina.

RIA: Russlands forsvarsminister besøker soldater i Ukraina

Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu er mandag på besøk hos russiske styrker i Ukraina, melder det statlige russiske nyhetsbyrået RIA.

Publisert

Dette skal være Sjojgus første offentlige opptreden siden Wagner-sjef Jevgenij Prigozjins væpnede opprør lørdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I opprøret kom Prigozjin med krav om at Putin måtte sparke Sjojgu. Avtalen som ble kunngjort sent lørdag kveld, viste at Prigozjin ikke fikk medhold i kravet.

Zelenskyj og Biden snakket om hendelsene i Russland

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj beskriver sin siste telefonsamtale med USAs president Joe Biden som «positiv og inspirerende».

Det to snakket søndag om den siste tidens hendelser i Russland, der leiesoldater i Wagner-gruppen i helgen sto bak et kortvarig væpnet opprør.

– Vi diskuterte fiendtlighetenes gang og prosessene som finner sted i Russland, tvitrer Zelenskyj.

Den ukrainske presidenten snakket samme dag med Canadas statsminister Justin Trudeau, og også her var temaet situasjonen i Russland.

– Volodymyr, Canada er fast bestemt på å stå sammen med Ukraina og å gi ukrainerne den støtten de trenger, tvitrer Trudeau.

Ukrainas forsvarsminister: Det går i riktig retning

Russiske myndigheter er svake, og ting går i riktig retning, sier Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov om helgens kortvarige opprør i Russland.

Reznikovs skriftlige uttalelser kommer etter en telefonsamtale med USAs forsvarsminister Lloyd Austin søndag. Ifølge Reznikov diskuterte de to både Wagner-opprøret i Russland og Ukrainas motoffensiv, samt tiltak for å styrke det ukrainske militæret.

– Vi er enige om at de russiske myndighetene er svake, og at å trekke russiske styrker ut av Ukraina er det beste alternativet for Kreml, skriver Reznikov på Twitter.

Powered by Labrador CMS