Nyheter

INGEN KONTAKT: Pave Frans får ingen kontakt med Russlands president Vladimir Putin. Paven er også kritisk til Russlands patriark.

Paven får ikke kontakt med Putin – kritiserer Russlands patriark

Pave Frans når ikke gjennom til Vladimir Putin. Nå kritiserer han Russlands patriark Kirill, og sier at han må passe seg for ikke å bli Putins altergutt.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Paven var tidlig i krigen på tråden til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, men prøver nå å få kontakt med den russiske presidenten også.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Men Putin svarer ikke, sier paven i et intervju med den italienske avisa Corriere della Sera.

– Vi har ennå ikke fått svar og vi fortsetter å insistere, selv om jeg regner med at Putin ikke kan og ikke vil ha dette møtet nå, sier paven.

Les også: Pentagon – Putins krigføring er av den mest fordervede sort

– Først må jeg reise til Moskva, først må jeg treffe Putin. Men jeg er også en prest, hva kan jeg gjøre? Jeg gjør det jeg kan. Hvis Putin åpner døra …

Offentlig får Putin støtte fra kirkeledere som Kirill. Patriarken har gått fra å be om fred i Ukraina til å omtale motstanderne av krigen som onde krefter og be om samling bak Putin. Paven har nylig avlyst et møte med Kirill.

Paven retter kritikk mot sin åndelige kollega. Patriark Kirill må passe seg for ikke å bli Putins altergutt, sier han.

– Jeg snakket med Kirill i 40 minutter på Zoom. I de første 20 minuttene leste han opp alt som skulle rettferdiggjøre krigen for meg. Jeg hørte og sa til ham: Jeg forstår ingenting av dette. Min bror, vi er ikke statens predikanter, vi kan ikke bruke det politiske språket, bare språket til Jesus, sier paven.

I intervjuet sier paven også at han har fått høre fra Ungarns leder Viktor Orban, at Putin planlegger å avslutte krigen i Ukraina innen 9. mai. Dette er ikke bekreftet fra annet hold.

Powered by Labrador CMS