Nyheter

KAMPKLAR: 31 treningsversjoner av den amerikanske stridsvognen Abrams er på plass i Tyskland. Der skal ukrainske soldater utdannes på stridsvognen, før stridsvognene som nå klargjøres i USA ankommer slagmarken i Ukraina.

Ukrainske soldater får Abrams-opplæring

Samtidig som amerikanske stridsvogner klargjøres for Ukraina i USA, utdannes ukrainske soldater på Abrams-stridsvognen i Tyskland.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag kunne Pentagon fortelle at 31 treningsversjoner av deres beryktede Abrams-stridsvogn har ankommet Grafenwoehr Training Center i Tyskland. Der skal ukrainske soldater få opplæring på den amerikanske stridsvognen, skriver The Warzone.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg kan bekrefte at 31 M1 Abrams treningsstridsvogner har ankommet Grafenwoehr i Tyskland som en del av forberedelsene til treningen av ukrainske stridsvognmannskaper, sa talsperson for Pentagon, brigadergeneral Pat Ryder under mandagens pressekonferanse.

Ifølge Ryder skal treningen begynne i løpet av de neste ukene. Treningen vil være omfattende og utdanne både stridsvognmannskaper og vedlikeholdspersonell. Hensikten er å gjøre ukrainerne best mulig forberedt, før de skal bruke de amerikanske stridsvognene i strid hjemme i Ukraina.

Ifølge Ryder er dette treningsmodeller som ikke nødvendigvis er klare for slagmarken. Ryder forklarte at stridsvognene som skal sendes til Ukraina nå «pusses opp» i USA.

– De vil bli oppdatert, oppgradert og klartgjort for eksport til Ukraina. Fordi vi gjør dette samtidig, vil vi være i stand til å levere dem i løpet av høsten og få dem til Ukraina innen året er omme, sa Ryder.

Powered by Labrador CMS