Nyheter

Det er høyst usannsynlig at Russland har kommet så langt i invasjonen av Ukraina som planlagt, mener britisk etterretning. Stridsvogna til høyre er merket med Z-symbolet som brukes av mange russiske styrker.
Det er høyst usannsynlig at Russland har kommet så langt i invasjonen av Ukraina som planlagt, mener britisk etterretning. Stridsvogna til høyre er merket med Z-symbolet som brukes av mange russiske styrker.

Britisk etterretning: Russiske styrker sliter med å vinne terreng i Ukraina

Det er høyst usannsynlig at Russland har kommet så langt i invasjonen av Ukraina som planlagt, mener britisk etterretning.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det britiske forsvarsdepartementet tvitret søndag at russiske styrker trolig gjorde «minimale» framskritt på bakken i løpet av helga.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er høyst usannsynlig at Russland har nådd målene de hadde satt seg til nå, heter det i oppdateringen.

Departementet skriver videre at et høyt antall angrep fortsetter å ramme militære og sivile områder i ukrainske byer.

– Nylige angrep har rettet seg mot Kharkiv, Mykolajiv og Tsjernihiv, og har vært særlig tunge i Mariupol, melder departementet.

Amerikanske Institute for the Study of War (ISW) slutter opp om vurderingen. I en rapport fra søndag skriver ISW at russiske styrker brukte døgnet i forveien på å samle seg og forberede nye angrep mot Kyiv, Kharkiv og Mykolajiv.

– Generalstaben for det ukrainske forsvaret melder om stor russisk tilstedeværelse vest for Kharkiv, som den regner med vil innlede en bred offensiv sørvestover mot Dnepr-elva.

Primært foregår kampene øst i Ukraina, rundt hovedstaden Kyiv og sør i landet, mot landets Svartehavskyst. Det står også en mer enn seks mil lang russisk militærkolonne parkert nord for Kyiv.

ISW tror Russland de kommende dagene vil forsøke å omringe Kyiv og gjøre en innsats for å kapre terreng vest for byen. I tillegg ventes det at russerne vil begynne å angripe Ukraina fra Svartehavet, for eksempel ved å sende helikoptre fra skip eller ved landgang med soldater.

Powered by Labrador CMS