Nyheter

KOMPLISERT SITUASJON: En ukrainsk soldat fyrer av et missil mot russiske stillinger nær frontlinjen ved Bakhmut i Donetsk-regionen.

Kaller situasjonen på slagmarken i Ukraina vanskelig

Russiske styrker kan være klare for å angripe dypt inn i de ukrainske forsvarslinjene i Donetsk, sier Ukrainas forsvarssjef Oleksandr Syrskyj.

Publisert Sist oppdatert

Situasjonen på slagmarken er vanskelig, og russiske styrker kan være rede for å gjøre angrep dypt inn i de ukrainske forsvarslinjene i Donetsk, sier Ukrainas forsvarssjef Oleksandr Syrskyj.

De ukrainske styrkene er på defensiven langs de 1000 kilometer lange frontlinjene øst og sør i landet etter Russlands første territorielle framrykk på nesten et år.

Syrskyj skriver på Telegram at han har besøkt to brigader «der situasjonen blir gradvis mer komplisert, og det er fare for at fiendtlige enheter kan avansere dypt inn i våre kampformasjoner».

Ukraina mangler både personell og ammunisjon. Opphold i den vestlige militærstøtten og debatt innenlands om hvordan man skal rekruttere flere soldater til krigen, som nå er inne i sitt tredje år, er det som ligger bak.

– Generelt er den operative situasjonen på østfronten stadig vanskelig, skriver Syrskyj.Han legger til at Russland fortsetter å gjennomføre offensive aksjoner flere steder i Donetsk-regionen.

– Samtidig, trolig på grunn av de høye tapstallene, har fiendens aktivitet langs andre deler av fronten avtatt betydelig, legger Syrskyj til.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sa i et intervju tidligere i uka at den russiske framrykkingen i øst hadde blitt stanset, og at situasjonen var «mye bedre» enn den var for tre måneder siden.

Russiske styrker kapret den symboltunge byen Avdijivka, som ligger like utenfor Donetsk by, i februar. Kampen om byen er en av de blodigste til nå i krigen. Seieren var det største russiske framskrittet på slagmarken siden Bakhmuts fall i mai 2023.

Powered by Labrador CMS