Nyheter

KLAR TIL STRID?: Robotgeiten kan utstyres med våpen, her demonstrert med en rakett av typen M72 på ryggen.

U. S. Marine Corps utstyrte «robotgeit» med panservernrakett 

Testingen av robotgeiten er en del av et prosjekt for å undersøke hvordan roboter skal kunne brukes i fremtidens krigføring. 

Publisert Sist oppdatert

I september presenterte U.S Marine Corps en ny «robotgeit» på en testarena i California. Der testet de mulighetene for å feste en rakett av typen M72 til den.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Geite-konseptet kommer av at roboten er ment å fungere som et flokkdyr som frakter sprengladninger i ulike former fra A til B, sier talsperson i U.S Marine Corps Johnathon Huizar til Military News.

Roboten er egentlig markedsført som en robothund. Den er ifølge nettstedet produsert av det kinesiske selskapet Unitree, som siden 2013 har utviklet robothunder.

Det understrekes imidlertid at denne spesifikke robotgeiten ikke skal bli en del av våpenkapabilitetene til U. S. Marine Corps, men at testingen av den er en del av et prosjekt for å se på hvordan slike roboter kan bli brukt i fremtiden.

– Soldaten kan ligge i dekning samtidig som våpensystemet rykker frem, mens soldaten betjener systemets sikkerhetsmekanismer på avstand, forklarer løytnant Aaron Safadi i en pressemelding.

Våpensystemet i denne sammenhengen er altså robotgeiten. 

– I stedet for at en soldat håndterer våpensystemet direkte, kan vi montere en fjernstyrt utløsermekanisme som sørger for at alt kan gjøres på avstand, sier Safadi. 

Dette er langt fra første gang en robot har fått et livsfarlig våpen på ryggen. I 2022 viste Forsvarets forskningsinstitutt frem robothunden Freke. Les mer her!

 Se video av roboten som skyter et M72 panservernrakett under:

VIDEO: Her ser man robotgeiten i aksjon. Hvis du spoler mot slutten kan du se en rakett bli avfyrt. Foto: Visekorporal Connor Webb, U.S. Marine Corps.

Powered by Labrador CMS