Nyheter

KRITISERES: De karakteristiske pelsluene til dronning Elizabeth IIs garde kritiseres.
KRITISERES: De karakteristiske pelsluene til dronning Elizabeth IIs garde kritiseres.

Skuespiller i kampanje mot den britiske gardens hodeplagg

Simon Pegg kaller bruken av de sorte luene «skammelig» og ber forsvarsdepartementet satse på fuskepels.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Skuespiller Simon Pegg stiller opp i dyrevernorganisasjonen People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) sin nye kampanje mot den britiske gardens luer. Det skriver Forces.net.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Pegg er kjent for blant annet sine rollefigurer Benji Dunn og Montgomery 'Scotty' Scott i henholdsvis Mission Impossible-filmene og Star Trek Beyond.

I kampanjen ber Pegg og PETA om at det britiske forsvaret slutter å bruke ekte skinn fra svartbjørnen i det karakteristiske hodeplagget.

Les også: Avdøde tjenestehunder hedret med medalje og minnesmerke.

– Det er skammelig at soldater i Dronningens garde fortsatt paraderer rundt med pelsen til bjørner som er skutt i Canada. Luene tjener ingen militær hensikt og hver av dem koster minst én bjørn livet, skriver Pegg i en pressemelding.

– De seremonielle luene kunne enkelt blitt byttet ut med fuskepels, noe som viderefører det tradisjonelle utseendet samtidig som det fjerner grusomhetene. Det er på tide at forsvarsdepartementet dropper smålige unnskyldninger og gjør en endring.

Det er imidlertid ikke første gang pelsluene er oppe for debatt. I 2005 ba eksempelvis daværende medlem av det britiske parlamentet, Chris Mullin, om et forbud mot luene.

Også den gang ble det argumentert med at luene ikke har noen militær hensikt, og at de fører til unødvendig slakt av bjørner.

Det britiske forsvarsdepartementet testet den gang ut andre materialer over en toårsperiode. I dag er luene fortsatt laget av pelsen til svartbjørnen.

Les også: I 2021 anmeldte dyrevernorganisasjonen NOAH Forsvaret, etter at en skadet elg ble avlivet.

Powered by Labrador CMS