Nyheter

KAMPANJE: Informasjon om psykisk helse er delt ut i Forsvarets avdelinger.

Verdensdagen for selvmordsforebygging

Forsvaret har nullvisjon mot selvmord. Nå gjennomføres en kampanje.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

FN markerer Verdensdagen for selvmordsforebygging 10. september for å sette søkelys på at forebyggende arbeid fungerer for å redusere antallet selvmord.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Rådet for forebygging av selvmord er et underutvalg av Forsvarets hovedmiljøarbeidsutvalg (FHAMU) og har som hovedformål å forebygge selvmord i Forsvaret. Rådet ledes av kommandør Ronny Kristoffersen.

I 2020 tok Forsvarssjefen inn i virksomhetsplanen at Forsvaret har en nullvisjon mot selvmord.

Rådet fikk en halv million kroner i 2021 for å sette i gang en kampanje. Fokuset er på hva hver enkelt av oss kan gjøre for å bidra til at selvmord i Forsvaret går ned, med innspill til personer som sliter om hva man selv kan gjøre. Gjennom dette arbeidet skal Forsvaret bidra til å oppfylle regjeringens handlingsplan for å forebygge selvmord. Forsvarsministeren har undertegnet denne planen, sammen med åtte andre statsråder.

Kampanjen retter seg mot både vernepliktige og ansatte, med plakater og brosjyrer som distribueres til Forsvarets avdelinger, i tillegg til informasjon på Forsvarets nettsider og på intranett.

Les også: Soldataksjonen fikk Olafprisen for arbeid med å forebygge selvmord

Forsvarets kampanje for forebygging av selvmord supplerer Tillitsvalgtordningens (TVO) kampanje for psykisk helse.

God helse er FNs bærekraftsmål nummer tre, og en del av dette er å hindre for tidlige dødsfall og fremme god mental helse og livskvalitet.

Powered by Labrador CMS