Nyheter

TREKKER SEG: Ordfører Tom Myrvold i Ørland kommune kommer til å be seg fritatt fra vervet ved første anledning. Dette bildet er fra 2017.

Ordfører i forsvarskommune går av etter debatt-plagiat

Etter at det er kommet frem flere tilfeller der Ørland-ordfører Tom Myrvold har plagiert andre i debattinnlegg, melder han på egen Facebook-side at han ber seg fritatt fra vervet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var Fosna-folket som først meldte om Myrvolds avgang.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– De siste dagene har det kommet frem flere tilfeller hvor jeg har hentet tekst fra andre og benyttet dem i egne innlegg uten å ha oppgitt kilde. Jeg vil nok engang gi en uforbeholden unnskyldning til alle de jeg har hentet tekst fra og de redaktørene som har trykket dette, skriver han i Facebook-innlegget.

Les også: Forsvarets forum beklager flere tilfeller av plagiat i debattinnlegg

Saken sprakk onsdag

Onsdag skrev Forsvarets forum om ordfører i Ørland kommune Tom Myrvold som hadde plagiert deler av en kommentar i dagsavisen Vårt Land i debattinnlegget «Prisen for å sikre Norge som fritt og uavhengig har gått kraftig opp».

En nærmere gjennomgang har vist at seks debattinnlegg med plagiat er blitt publisert i Forsvarets forum. Tekstene han har brukt uten å henvise til kilde er blant annet kopiert fra en lederartikkel i VG, en nyhetsartikkel i Klassekampen, en bachelor-oppgave og en bok.

Her kan du lese Forsvarets forums gjennomgang av tidligere innlegg.

Myrvold skriver i innlegget at han har hatt gleden av å være ordfører i Ørland kommune siden 2015, en rolle som har gitt ham en unik mulighet til å ta del i utviklingen av «Norges fremste forsvarskommune».

– Jeg har vært i tøffe politiske prosesser tidligere og med rak rygg stått imot personangrep og forsøk på å ramme mitt privatliv. Det som har kommet frem de siste par dagene er som følge av feil jeg har gjort selv og dette har utfordret min integritet som ordfører og menneske. For meg er det et mye viktigere hensyn å ta, skriver han.

Ordføreren avslutter med at han vil ta konsekvensene og vil be kommunestyret om fritak fra vervet som ordfører og andre folkevalgte verv ved første anledning.

Trøndelag Høyre: – Alvorlig

Christian Ingebrigtsen, leder i Trøndelag Høyre, sier til Fosna-Folket at det var Myrvold selv som tok avgjørelsen om å søke fritak fra vervene som ordfører og folkevalgt.

– Tom Myrvold har bestemt seg for å søke fritak. Det er en beslutning han har kommet til selv på bakgrunn av kopierte tekster i leserinnlegg, sier Ingebrigtsen til Fosna-Folket. Han legger til at Trøndelag Høyre ser alvorlig på saken.

Myrvold har sittet som ordfører siden 2015. Han har vært en aktiv deltaker i den offentlige debatten i Trøndelag, og han har i en årrekke skrevet mange innlegg i trønderske aviser, rikspresse og enkelte fagblad, skriver Trønderdebatt, som sterkt beklager det inntrufne og har merket alle ordførerens tidligere innlegg med opplysninger om opprinnelig forfatter, dato og hvor teksten først ble publisert.

Powered by Labrador CMS