Nyheter

FORSØKT DREPT: Rådgiveren til Ukrainas president Sergej Sjefir ble onsdag forsøkt drept da bilen han satt i ble beskutt i landsbyen Lesniki.

Rådgiveren til Ukrainas president forsøkt skutt på åpen gate

Over ti skudd ble avfyrt mot bilen til rådgiver Sergej Sjefir. Gjerningspersonene er ukjente, men ukrainsk politiker utelukker ikke russisk innblanding.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Topprådgiveren til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, Sergej Sjefir, slapp unna uskadd da bilen han satt i ble rammet av flere skudd tirsdag morgen. Sjåføren var ikke like heldig. Han behandles nå får skadene han ble påført i angrepet, melder nyhetsbyrået Reuters.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Over ti kuler traff bilen. Sjåføren er alvorlig såret, sier innenriksminister Anton Gerasjtjenko.

Skuddene ble avfyrt fra automatvåpen, legger han til.

Attentatforsøket skjedde ved 10-tiden onsdag, nær landsbyen Lesniki like utenfor hovedstaden Kiev.

Det er ukjent hvem som sto bak attentatforsøket, og politiet har igangsatt en aksjon rundt hovedstaden, opplyser innenriksministeren.

Lederen for partiet til president Zelenskyj, Oleksandr Korniienko, mener det ikke er utenkelig at Russland har hatt en finger med i spillet.

– Vi kjenner til deres evner til å organisere terrorhandlinger i andre land, sa Korniienko til journalister onsdag, melder Reuters.

Powered by Labrador CMS