Nytt om navn

UKRAINA: Fra 2016-2019 hadde den pensjonerte generalløytnanten Arne Bård Dalhaug en sentral lederstilling i OSSEs observatørkorps i Donbas, Ukraina. Bildet er fra 2017.
UKRAINA: Fra 2016-2019 hadde den pensjonerte generalløytnanten Arne Bård Dalhaug en sentral lederstilling i OSSEs observatørkorps i Donbas, Ukraina. Bildet er fra 2017.

Generalløytnant Dalhaug valgt inn som visepresident i NIF

Den pensjonerte generalløytnanten Arne Bård Dalhaug fra Målselv har blitt valgt inn som 1. visepresident i idrettsstyret for Norges Idrettsforbund.

Publisert Sist oppdatert

Den avgåtte generalløytnanten Arne Bård Dalhaug er valgt inn som 1. visepresident i Idrettsstyret for Norges Idrettssforbund. Dalhaug blir idrettspresidentens stedfortreder.

– Jeg må innrømme at jeg er veldig glad for å ha blitt valgt til en så fremtredende stilling i idrettsbevegelsen. Idrettsstyret velges demokratisk på Idrettstinget og jeg føler at det er en stor ære å ha blitt vist så mye tillit, sier Dalhaug til Forsvarets forum.

Alle skal med

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Han sier at det er mange utfordringer å ta tak i. Helt fremst står økonomiske barrierer mot målet om å kunne tilby idrettsglede til alle.

– Både barn, ungdom og voksne. Her må det virkelig settes fokus på den utfordringen dette utgjør, ikke bare for idretten, men også for hele Norge, sier han.

Et prosjekt for folket

Dalhaug beskriver idrettsbevegelsen som så mye mer enn bare toppidrett, at toppidretten selvfølgelig er svært viktig og skaffer Norge ofte store nasjonale øyeblikk, både sommer og vinter, men at det også handler om noe større.

– Idretten er et stort «folkeprosjekt», det aller største i landet. Jeg mener de positive ringvirkningene er svært store, for eksempel bedre folkehelse, økt integrering, arbeidserfaring til unge, forsvarssak og kriminalitetsforbyggende, forteller han.

– Jeg opplever at Idrettstinget har satt dette på dagsordenen og gitt Idrettsstyret en klar «marsjordre» i riktig retning, legger han til.

Lang fartstid

Dalhaug avsluttet sin militære karriere som generalløytnant og sjef for Nato Defense College i Roma.

Før den tid var han sjef for fjerde avdeling i FD (avdelingen for forsvarspolitikk og langtidsplanlegging), sjef for Forsvarsstaben/nestkommanderende i Forsvaret og Norges representant i Natos militærkomité ved hovedkvarteret i Brussel.

Fra 2016-2019 hadde Dalhaug en sentral lederstilling i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europas (OSSE) observatørkorps i et russiskokkupert område i Donbas i Ukraina.

Etter at Dalhaug kom tilbake til Norge sent i 2019 har han jobbet med internasjonale spørsmål på mange områder, da særlig relatert til Russlands krig mot Ukraina.

– Erfaringene jeg har hatt i Forsvaret og også senere har en direkte overføringsverdi til jobben som 1. visepresident. Både strategisk ledelse, internasjonal erfaring og evnen til å se det store bildet avslutter han.

Les også: Nordmann tok sølv i internasjonal konkurranse i München.

Powered by Labrador CMS