Nyheter:

Dette er et illustrasjonsbilde. De avbildede sokkene tilhører Hæren. Foto: Ole Gunnar Henriksen Nordli/ Forsvaret

Onsdag hadde vakt og sikring-soldatene ett par, torsdag hadde de sju

– Jeg vet ikke hvordan de fikk det til, sier kaptein. Intern misforståelse, forklarer Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO).

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

​– Nå er det sokker på depot fra FLO. Jeg vet ikke hvordan de har fått det til, men det har kommet nok sokker til at alle mine soldater kan ta ut sju par, sier kaptein Frode Johansen i Vakt og sikring på Haakonsvern. 

Forsvarets forum skrev onsdag om hans 50 soldater som det siste halve året har hatt ett par grå ullsokker. Avdelingen har nå vurdert å gå til innkjøp av egne sokker for at soldatene skal ha nok. 

Torsdag morgen fikk Johansen en telefon fra FLO, som kunne fortelle at det var ordnet opp med sokkemangelen. 

FLO: KOMMUNIKASJONSSVIKT

Forsvarets logistikkorganisasjon har en forklaring på den raske løsningen av problemet: Det var ikke kommunisert fra FLO Madla til FLO Haakonsvern at soldatene fra Madla hadde mangler i PBU (personlig bekledning og utstyr). 


Det er nemlig slik at soldatene får utdelt hele satsen med PBU som de skal bruke i førstegangstjenesten på rekruttskolen på Madlaleiren i Stavanger. Da soldatene i Vakt og sikring på Haakonsvern hadde innrykk i sommer, var det mangel på sokker i Forsvaret. 

Sokkemangelen i høst kan du lese om her. 

Etter at de var ferdig på rekruttskolen, ble de overført til Haakonsvern med det utdelte utstyret. For soldatene som kom til vakt og sikring, var det da med seks par sokker i manko. 

Har du tips eller innspill i denne saken, eller et bilde av dine slitte sokker? Kontakt oss på tips@fofo.no eller kryptert på appen Signal på +4745204315

At det ankom soldater uten tilstrekkelig antall par sokker til, var imidlertid ikke kommunisert til FLO på Haakonsvern. 

– Det som ikke var bra, var interkommunikasjonen hos oss om at de kom med mangler, sier pressetalsperson i FLO, Hans Meisingset til Forsvarets forum.

Haakonsvern utenfor Bergen. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe/ NTB scanpix

Flere sokker på baklageret

Forsvarets forum publiserte onsdag dette bildet av tomme sokkehyller på depotet på Haakonsvern. 

– Depotet var tomt, men baklageret, det vi kaller forsyningslageret, hadde sokker takket være ekstra innsats siden i høst, sier Meisingset.

– Da vi fikk kjennskap til manglene, ble det løst, fortsetter han. 

Torsdag ble det delt ut seks par sokker til soldatene som hadde behov og var på Haakonsvern. Pressetalspersonen i FLO anslår at det dreier seg om 60-70 par sokker. På grunn av rulleringsordning har ikke alle soldatene vært tilstede, men det arbeides i avdelingen med å lage en liste over hvem som fortsatt mangler sokker, opplyser Meisingset. 

Pressetalsperson i Sjøforsvaret, Torill Herland, sier til Forsvarets forum at de har en leveringsavtale med FLO og at de forventer at de får det de betaler for i henhold til avtalen. 

– Det var overraskende for Sjøforsvaret at dette fortsatt var et problem etter erfaringene man gjorde i Hæren i fjor høst. Vi var ikke klar over dette, sier pressetalspersonen.

Powered by Labrador CMS