Nyheter

SENDTE NØDMELDING: Korvetten KNM Skjold hadde røykutvikling torsdag kveld. Her er hun avbildet under en øvelse i Porsangerfjorden i 2015.

Korvett sendte ut nødmelding etter røykutvikling i maskinen

Korvetten KNM Skjold seiler mot Rørvik med én motor etter at den torsdag kveld sendte ut nødmelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– KNM Skjold har hatt røykutvikling i maskinen, men seiler nå for egen maskin mot Rørvik, sier kommunikasjonssjef i Sjøforsvaret Torill Herland til Forsvarets forum torsdag kveld.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Har det vært dramatisk?

– De sendte ut en nødmelding, så Hovedredningssentralen har vært involvert. Men det er en automatisk nødprosedyre og de fikk kontroll etter relativt kort tid, sier kommunikasjonssjefen.

Røykutviklingen fant sted ved 18.30-tiden. Fartøyet seiler torsdag kveld sammen med redningsskøyta mot Rørvik, hvor hun skal ligge over natten. Der skal de vente på dagslys for å gjøre ytterligere undersøkelser.

Foreløpig er årsaken til røykutviklingen ukjent.

Korvetten var på vei sørover etter å ha deltatt på øvelse Joint Viking, som har foregått i Nord-Norge de siste to ukene.

Vakthavende redningsleder Olav Bjørgaas ved Hovedredningssentralen Nord-Norge forteller til Forsvarets forum at de fikk melding via Sjøforsvaret klokken 18.29.

– Det var KNM Skjold som meldte om varmeøkning og røyk i et maskinrom, forteller han. Derfor ble det sendt ut en såkalt panpan-melding, som er nivået under MAYDAY, forklarer redningslederen. Den meldingen går ut til fartøy i området om at det kan bli behov for assistanse.

Samtidig la redningsskøyta Harald V fra i Rørvik i retning korvetten, som da befant seg 8 til 9 nautiske mil unna. Den var fremme ved KNM Skjold cirka klokken 19,

– Kort tid etter meldte skipssjefen at de hadde kontroll over røykutviklingen, sier Bjørgaas.

Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med hendelsen.

Powered by Labrador CMS