Nyheter

OPPRUSTING: På en russisk pressekonferanse tirsdag varslet forsvarsminister Sergej Sjojgu blant annet at de skal ruste opp på Kolahalvøya.

Russland varsler opprustning på Kolahalvøya

Russlands forsvarsminister sier at den russiske Nordflåten skal få 500 ekstra moderne våpen og at infanteribrigader i Murmansk skal bli større enn i dag.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den russiske forsvarsministeren Sergej Sjojgu sier de skal ruste opp på flere områder. Blant dem er Kolahalvøya, som ligger nært grensen til Norge og Finland.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Sjojgu sa dette mens han talte på nasjonal TV i Russland på tirsdag, ifølge The Barents Observer.

Han forklarte disse punktene når han listet opp utviklingsmomenter for det russiske forsvaret fremover. Før dette skal han ha brukt tid på å «forklare hvorfor» det var krig i Ukraina.

Ruste opp Nordflåten

Konkret skal han ha sagt at den russiske Nordflåten, som har base nær Kolahalvøya, skulle få tilført nye moderne våpen i løpet av 2022.

– I 2022 skal vi fortsette å øke våre kapasiteter med ekstra styrker og fortsette å ruste opp, sa han og la til at over 500 enheter med moderne våpen vil bli tilført, sier Sjojgu ifølge The Barents Observer.

Han skal ha nevnt at det inkluderer radarer og luftvernmissiler, men ikke sagt mer enn det.

Styrkeoppbygging i Murmansk

Putins forsvarsminister skal også ha bemerket at to motoriserte infanteribrigader i Murmansk vil øke med 50 prosent i forhold til det de er i dag.

Blant dem er marineinfanteristene i Pechenga, nær grensen til Norge. De har tapt styrker i forbindelse med krigen i Ukraina.

Les mer om dette her: Soldater fra Kirkenes-brigaden skal være drept i Ukraina

Powered by Labrador CMS