Nyheter

KRYSSET: En nordkoreansk grensepost mot Sør-Korea. En amerikansk soldat som var på omvisning i grenseområdet mellom Nord- og Sør-Korea, tok seg inn i Nord-Korea uten tillatelse og ble pågrepet.
KRYSSET: En nordkoreansk grensepost mot Sør-Korea. En amerikansk soldat som var på omvisning i grenseområdet mellom Nord- og Sør-Korea, tok seg inn i Nord-Korea uten tillatelse og ble pågrepet.

USA bekymret for soldat som er pågrepet av Nord-Korea

USA er bekymret for soldaten som ble pågrepet av nordkoreanske soldater etter å ha krysset grensen i den demilitariserte sonen mellom Sør- og Nord-Korea

Publisert

Den amerikanske soldaten var på omvisning ved grensen mellom Nord- og Sør-Korea da han krysset grensen uten tillatelse og ble pågrepet på nordkoreansk side.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er mye vi fortsatt forsøker å finne ut av. Vi antar at han er i nordkoreansk varetekt, så vi overvåker og gransker situasjonen nøye, sier den amerikanske forsvarsministeren Lloyd Austin og legger til at de jobber med å varsle soldatens pårørende.

En amerikansk tjenestemann som vil være anonym, sier soldaten krysset grensen «med vilje og uten tillatelse».

FN-kommandoen, som jobber for å ivareta sikkerheten på Koreahalvøya, sier de er i kontakt med nordkoreanerne.

– Vi tror at han er i nordkoreansk varetekt, og vi jobber med våre motparter i den nordkoreanske hæren for å finne en løsning, skriver FN-kommandoen på Twitter.

Amerikanske myndigheter forbyr amerikanske borgere å reise inn i Nord-Korea. Forbudet ble innført etter at den amerikanske studenten Otto Warmbier ble pågrepet under en reise i Nord-Korea i 2016. Han ble dømt til 15 års fengsel for å ha forsøkt å stjele en propagandaplakat fra hotellet han bodde på.

Han ble sendt tilbake til USA i juni 2017 etter halvannet års fangenskap, men da han ankom, var han i koma, og han døde seks dager senere med en alvorlig hjerneskade.

Den amerikanske soldaten som er pågrepet i Nord-Korea har tidligere vært fengslet i Sør-Korea, melder AFP.

Soldaten var fengslet i omtrent to måneder som følge av overgrepsanklager, sier en sørkoreansk tjenesteperson til AFP. Han ble løslatt 10. juli.

Powered by Labrador CMS