Nyheter

MEDLEMSKAP: Sveriges statsminister Ulf Kristersson sammen med generalsekretær i Nato Jens Stoltenberg under en pressekonferanse i oktober 2023.

Sveriges Nato-søknad behandles ikke i år

Tyrkias nasjonalforsamling har tatt ferie og derfor vil Sveriges søknad tidligst bli behandlet i midten av januar, når de folkevalgte samles igjen.

Publisert

Tyrkias nasjonalforsamling har tatt ferie og kommer dermed ikke til å behandle Sveriges Nato-søknad før årsskiftet, melder Sveriges Radio.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Søknaden vil tidligst bli behandlet i midten av januar, når de folkevalgte samles igjen.

Tirsdag tok Sverige et viktig skritt nærmere medlemskap i forsvarsalliansen da den tyrkiske utenrikskomiteen ga grønt lys. Saken ble deretter sendt til nasjonalforsamlingen, men der møtte den altså på nok en hindring. En godkjenning i nasjonalforsamlingen er det siste skrittet i ratifiseringsprosessen.

Tyrkia og Ungarn er de eneste landene som fortsatt ikke har godkjent Sverige søknad. Finland, som søkte medlemskap samtidig med Sverige etter Russlands fullskalainvasjon av Ukraina, ble tatt opp i alliansen i april.

Powered by Labrador CMS