Nyheter:

Mannen er dømt for spionasje og «medlemskap i grunnlovsstridige organisasjoner dannet for å utføre aktiviteter mot den estiske republikken».

Estisk havforsker dømt for spionasje mot Nato

En estisk havforsker som jobbet ved et Nato-senter, er dømt til tre års fengsel for å ha spionert for Kina. Mannen jobbet også for Estlands forsvarsdepartement.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 57 år gamle mannen var en del av forskerkomiteen ved Natos havforskningssenter i Italia, som utfører studier som hjelper alliansens krigsskip og ubåter.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Fem utenlandske atomubåt-anløp i fjor

Rettssaken i Estland gikk for lukkede dører, men i dommen fra retten i byen Harju kommer det fram at mannen er dømt for spionasje og «medlemskap i grunnlovsstridige organisasjoner dannet for å utføre aktiviteter mot den estiske republikken».

– Han var motivert av tradisjonelle menneskelige svakheter, som penger og behov for anerkjennelse, sier nestleder Aleksander Toots i den estiske sikkerhetstjenesten.

En Nato-tjenestemann sier alliansen ikke kommenterer etterretningssaker.

Dette skal være den første saken i sitt slag i Estland som ikke er koblet til Russland. En annen person er også pågrepet i saken, men har ikke fått sin dom ennå.

Les også: Ti år siden Natos bomber falt over Libya

Powered by Labrador CMS