Nyheter

VAKTHOLD: To spanske politimenn sikrer området utenfor den den ukrainske ambassaden i Madrid.

Brevbombe oppdaget ved jagerflybase

En brevbombe er blitt oppdaget ved flyvåpenbasen Torrejon de Ardoz. Det kommer i tillegg til bomber den ukrainske ambassaden og en våpenprodusent har mottatt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En brevbombe er blitt oppdaget ved flyvåpenbasen Torrejon de Ardoz. Det kommer i tillegg til bomber den ukrainske ambassaden og en våpenprodusent har mottatt.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Bomben ble funnet da post til basen gikk gjennom en skanner, skriver avisa El Mundo.

Les også: Nigerianeren «Lucky» dømt for å ha satt danske soldater i fare

Torrejon de Ardoz-flybasen, som ligger nordøst for Madrid, huser blant annet en rekke av det spanske flyvåpenets jagerfly. Det amerikanske flyvåpenet har også brukt basen tidligere, og basen er rigget for at fly fra andre Nato-land skal kunne bruke den.

Spansk politi jobber nå med å se om denne forsendelsen kan knyttes til to andre brevbomber. Onsdag ble en ansatt ved den ukrainske ambassaden i Madrid lettere skadd da han håndterte en postforsendelse som inneholdt en sprengladning. Våpenprodusenten Instalaza i Zaragoza mottok også en pakke med sprengladning onsdag.

Spansk etterretning frykter at det vil bli oppdaget flere brevbomber. Pakken til Instalaza var adressert fra Ukraina. Den ukrainske ambassadøren, Serhii Pohoreltsov, uttalte overfor spansk statskringkasting at han mistenker at Russland sto bak.

Powered by Labrador CMS