Nyheter

FRONTEN: Ukrainske soldater ved frontlinjen like ved områdene som kontrolleres av russiskvennlige separatister øst i landet.

Russland advarer Nato om farene ved væpnet konflikt

Det russiske forsvarsdepartementet advarer vestlige land om at det kan bli svært farlig hvis det bryter ut en væpnet konflikt mellom Russland og Nato.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Under et møte med militære representanter fra en rekke land mandag anklaget den russiske viseforsvarsministeren Aleksandr Fomin Nato for å ha kommet med direkte provokasjoner.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han sa også at dette øker faren for at konflikten mellom Russland og Nato ender i en væpnet konfrontasjon.

Et opptak av Fomins kritikk ble mandag offentliggjort av det russiske forsvarsdepartementet. Også representanter fra rundt 14 Nato-land var til stede på møtet.

Fomin anklaget Nato for en massiv økning i militære aktiviteter de siste årene. Blant annet skal antall militære flygninger ved Russlands grenser har økt fra 436 til 710 bare i 2020. Han sa også at Nato har holdt 30 store militærøvelser i året med kampøvelser som involverte Russland.

Russland har flere ganger krevd garantier for at Nato ikke ekspanderer videre østover, blant annet ved å åpne for ukrainsk medlemskap eller utplassere våpen i landet. Fomin gjentok kravet, og sa også at Russland alltid er klar for direkte samtaler, mens han kritiserte Nato for i årevis å ha avvist alle russiske forslag.

Powered by Labrador CMS