Nyheter

Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock skal på besøk til Ukraina og Russland de kommende dagene.

Tysklands utenriksminister besøker Ukraina og Russland

Ukraina og Russland er begge reisemål for Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock de neste dagene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Baerbocks første besøk i Ukraina mandag begynner med et møte med president Volodymyr Zelenskyj og utenriksminister Dmytro Kuleba i Kiev. Russlands militære oppbygging på den ukrainske grensa blir et sentralt samtaletema.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De tre kommer også til å diskutere Ukrainas ønske om at Tyskland skal selge våpen til dem, samt gassrørledningen Nord Stream 2. Kiev-besøket kommer på 30-årsdagen for etableringen av diplomatiske forhold mellom Ukraina og Tyskland.

Les også: Sveriges forsvar øker nærværet på Gotland.

I Ukraina skal Baerbock også møte representanter for observatørdelegasjonen til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE). På ettermiddagen skal hun besøke et minnesmerke på Majdan-plassen i det sentrale Kiev, der de over 100 døde under de proeuropeiske demonstrasjonene og revolusjonen på plassen i 2014 skal hedres.

Dagen etter skal den tyske utenriksministeren videre til Moskva, der hun skal i samtale med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

Kuleba har uttalt til den tyske avisa Bild am Sonntag at Ukraina forventer en tydelig og klar kurs fra den nye tyske regjeringen, mot russiske trusler og forsøk på utpressing. Ukrainas ambassadør i Tyskland, Andrij Melnyk, kaller det «frustrerende og bittert» at Tyskland nekter å selge våpen til landet.

Les også: Danmark sender 220 millioner kroner til Ukraina.

Powered by Labrador CMS