Nyheter

Den svenske hæren var på Gotland under øvelsen Aurora 23. Illustrajsonsfoto.
GOTLAND: Den svenske hæren var på Gotland under øvelsen Aurora 23.

SVT: Et væpnet angrep på Sverige kan ikke utelukkes, ifølge ny rapport

Til tross for at Russland er bundet opp i Ukraina kan ikke et russisk angrep på Sverige utelukkes, står det i en svensk rapport, som den svenske statskanalen SVT har fått tilgang til.

Publisert

Russland har ytterligere senket sine terskel for bruk av militær vold og oppviser høy politisk og militær risikovilje, står det rapporten ved navn «Allvarstid», ifølge SVT.

«Russlands evne til å gjennomføre operasjoner med flystridskrefter, sjøstridskrefter, fjernstridsmidler eller kjernevåpen mot Sverige er fortsatt inntakt», står det ifølge SVT i rapporten som er laget av försvarsberedningen.

Rapporten skal også stake ut en ny sikkerhetspolitisk doktrine som skal legge større vekt på å hevde landets suverenitet og territorielle integritet.

Försvarsberedningen er et forum for rådføring mellom regjeringen og representanter for de politiske partiene i den svenske nasjonalforsamlingen riksdagen.

De åtte riskdagspartiene er representert i Försvarsberedningen, som også består av sakkyndige og eksperter, samt et sekretariat, ifølge den svenske regjeringens nettsider.

Rapporten publiseres mandag klokken 10.30.

Powered by Labrador CMS