Nyheter

I OSLO: Ukrainas viseforsvarsminister Ivan Havryliuk sammen med statsminister Jonas Gahr Støre.

Viseforsvarsminister:
– Vi tar ut militære mål i Russland

Ukrainas viseforsvarsminister Ivan Havryliuk takker Norge for støtten under et besøk i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

– Alt kommer til å ha innvirkning, fordi den støtten dere gir er kompleks. Dere støtter både humanitært og militært, der vi konkret snakker om våpen, ammunisjon og politisk hjelp, sier Ukrainas viseforsvarsminister Ivan Havryluik til Forsvarets forum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Viseministeren er i Norge, og deltok da regjeringen la frem stortingsmelding om Nansen-programmet i statsministerboligen. Der takket han Norge for støtten landet har fått i kampen mot Russlands invasjon.

– Drømmen vår er veldig enkel, akkurat som for mange mennesker. Vi vil gjerne leve i et fritt, demokratisk land, sier Havryluik i en tale.

Peker fremover

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) sier til Forsvarets forum at stortingsmeldingen er en statusrapport til Stortinget, men at den også peker fremover.

– Noe av det vi beskriver her er utviklingen av kapabilitetskoalisjonen. Gruppen av land går sammen om et felles arbeid i ulike domener eller våpensystemer, sier Gram. 

Mål i Russland

Ukraina har angrepet flere mål i Russland de siste månedene. Havryluik sier at de først og fremst vil ramme Russlands forsvarsindustri.

– Målene er militære objekter, som brukes til å produsere komponenter til ammunisjon, artilleri og raketter, forteller han.

Havryluik legger til at de ikke bruker våpen de har fått fra vestlige partnerland mot mål i Russland. Han vil heller ikke si om Ukraina ønsker å bruke vestlige våpen i Russland.

– Nasjoner som støtter Ukraina og gir hjelp, de bør ikke komme i en ubehagelig politisk situasjon, sier han.

TAKK: Havryliuk takket Norge for støtten. Her sammen med forsvarsminister Bjørn Arild Gram.
Powered by Labrador CMS