Nyheter

ANGREP: Aktivistgruppen Kyunhla har delt ut dette bildet som viser ødeleggelsene etter tirsdagens luftangrep.

Myanmars junta bekrefter angrep mot landsby

Militærjuntaen i Myanmar bekrefter å ha utført et luftangrep mot en landsby der opptil 100 personer ble drept.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Folkets forsvarsstyrke (PDF) holdt en åpningsseremoni av sitt kontor tirsdag morgen ved 8-tiden i landsbyen Pazi Gyi. Vi angrep det stedet, sier juntaens talsmann Zaw Min Tun.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Et medlem av den lokale motstandsgruppen PDF uttalte tirsdag til Reuters at luftangrepet var rettet mot en åpningsseremoni for lokalkontoret deres.

Ifølge vitner ble mellom 50 og 100 personer drept, melder Reuters, som viser til BBC Burma, Radio Free Asia og Irrawaddy.

Et vitne forteller at et jagerfly slapp en bombe rett ned i menneskemengden, og en halv time senere dukket et helikopter opp og skjøt mot stedet.

Angrepet tirsdag kan vise seg å være et av de dødeligste i en rekke luftangrep siden 50 sivile ble drept under en konsert i oktober.

De militære har i økende grad begynt å bruke kampfly for å stanse et stadig mer omfattende væpnet opprør mot juntaen som tok makten i februar 2021. Over 3.000 sivile er trolig drept siden da.

FNs menneskerettssjef Volker Turk sa tirsdag at han er skrekkslagen etter meldingene om angrepet i Sagaing-regionen i nærheten av Mandalay.

– Det virker som skolebarn som opptrådte med dans og andre sivile som var til stede på åpningsseremonien, var blant ofrene, sa han og anklaget myndighetene igjen for å ignorere sin plikt til å beskytte sivile.

Powered by Labrador CMS