Morgendrillen

MOST: Michael Baas Bottenvik-Hartmanns jobb med mobbing og seksuell trakassering i Forsvaret.
MOST: Michael Baas Bottenvik-Hartmanns jobb med mobbing og seksuell trakassering i Forsvaret.

Soldatene fra USA trodde kompanisjefen hadde «gone native» da den norske offiseren omtalte ham med fornavn

Oberstløytnant Michael Bottenvik-Hartmann skulle gjerne diskutert mobbing og seksuell trakassering med kongen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Michael Baas Bottenvik-Hartmann

Alder: 44 år

Yrke: Prosjektoffiser MOST

Sted: Forsvarsstaben

Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– Når jeg er hjemme står jeg opp når ungene vekker meg. Det kan være når som helst. Det viktigste er at fruen får minimum 15 minutter før jeg står opp, slik at hun får inntatt dagens første kaffekopp, for husfredens skyld (svaret er koordinert med fruen).

– Jeg pendler, så når jeg er på brakka står jeg normalt opp en gang mellom 05.45 og 06.00, hiver i meg noen knekkebrød og haster til t-banen. Jeg har som regel alltid litt knapt med tid for å rekke banen.

Hva er det første du gjør?

– Ramler ut av senga og lurer på hvor jeg er...

Når starter arbeidet?

– Arbeidet starter normalt kl 07.10, når jeg ankommer kontoret. Fortrinnsvis med en kopp kaffe og litt fjasing med kollegaene i avdelingen. Ofte så bringer morgenen et kjapt møte på sjefens kontor for å oppdatere ham på ulike problemstillinger, eller for å bli tildelt nye oppgaver som på magisk vis har dukket opp over natten.

– Siden begynnelsen av mai har jeg dog vært usikker på når arbeidsdagen starter eller slutter. Jeg jobber med det pågående arbeidet knyttet til varsling, og da er det viktig å være tilgjengelig. Det er et arbeid som betyr mye for mange, på ulike måter. Jeg opplever det ihvertfall som veldig meningsfylt og givende, og tror at kommer til å komme mange steg videre etter den prosessen vi nå står i.

Pensko eller feltstøvler?

– Som luftvernartillerist er favorittfottøyet feltstøvler. Jeg er veldig glad for at forsvarssjefen har innført «grønn mandag» i Forsvarsstaben. Vi kunne gjerne hatt «grønn hver dag» for min del. Pensko forbinder jeg tradisjonelt sett med en viss grad av høytidelighet. Ikke at det ikke er høytidelig å jobbe i Forsvarsstaben.

Pumpe jern eller løpe maraton?

– Definitivt løpe maraton. Jeg er for rastløs til å stå på en plass. Samtidig må jeg sakte men sikkert erkjenne at det krever mer for å opprettholde løpeformen. Jeg og kona løp Hamburg Maraton for noen år siden. Etter tre mil løping sammen hadde hun behov for å løpe raskere for å ikke stivne. Hun slo meg med 20 minutter, og bevegelsesutfordringene mine etter målgang var betydelige.

Beste triks for velferd på øvelse?

– GODTERI og GODT HUMØR!

Rareste kulturkrasjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

– De er det mange av! Men, det er jo litt av det berikende med å øve med andre. Den rareste kommer jeg ikke på i farten. Men, jeg har gjort mange dumme ting, selv om jeg vet bedre. Under øvelsen Trident Juncture 2018 brukte jeg fornavnet på en kompanisjef fra US Marine Corps foran hele kompaniet hans i forbindelse med mottak… Soldatene trodde han hadde «gone native» (han hadde vært hos oss en måned før soldatene kom). Vi er fortsatt venner. Han dukket faktisk opp på overraskelsesbesøk hjemme hos meg før sommeren med en flaske bourbon.

Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– Kongen, for å diskutere det forebyggende arbeidet rundt mobbing og seksuell trakassering. Han er en klok og inkluderende mann det er verdt å lytte til.

Smartklokke – yay or nay?

– Nyay! Jeg er stor fan av moderne teknologi, og i den jobben jeg har i dag er det helt glimrende. Før jeg kom til Forsvarsstaben har jeg tjenestegjort i stillinger hvor jeg stort sett har måttet legge fra meg klokken. Abstinensene har vært påtagelige.

Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– Det er nærliggende å si alle varslingssakene. Dette må vi få til bedre enn vi gjør i dag. Samtidig må vi løfte blikket. Forsvaret står midt en betydelig omstilling som skaper usikkerhet i organisasjonen, samtidig som den er nødvendig for den operative utviklingen.

Powered by Labrador CMS