Nyheter

ARKIVFOTO: Glassene med fentanyl er avbildet i apoteket ved University of Utah Hospital i Salt Lake City.

Øking i fentanyl-dødsfall blant tjenestegjørende i USA

I 88 prosent av overdosedødsfallene blant amerikansk militært personell i 2021, var stoffet fentanyl involvert, melder Pentagon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I en femårsperiode har andelen dødsfall der fentanyl har vært involvert, gått opp fra 36 prosent til 88 prosent, skriver Stars and stripes. Tallene er hentet fra en rapport det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon har sendt til Kongressen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Fra 2017 til 2021 har det vært 15.293 overdoser av alkohol og andre rusmidler blant amerikanske tjenestegjørende. Av de tilfellene, er det 332 dødsfall.

Fentanyl er et smertelindrende legemiddel, men det produseres og selges også ulovlig. Fentanyl er avhengighetsskapende og relativt enkelt å produsere i hjemmesnekrede varianter. Stoffet har oversvømt det amerikanske narkotikamarkedet de siste årene, skrev NTB i 2022. I sin årlige State of the Union-tale tidligere i år, sa USAs president Joe Biden at stoffet tar livet av nærmere 70.000 amerikanere hvert år.

– Militæret vårt er ikke immune for opioidkrisen. Den siste rapporten fra forsvarsdepartementet understreker hvor tidskritisk det er, og behovet for å sikre tilgang på god behandling uten stigma eller skam, sa senator Edward Markey onsdag.

Omtrent ti prosent av dem som mistet livet som følge av overdoser, hadde tidligere testet positivt for rusmidler.

Fort Bragg i Nord-Carolina er den leiren som har opplevd flest overdosedødsfall (31) i femårsperioden, ifølge rapporten fra det amerikanske forsvarsdepartementet.

Powered by Labrador CMS